Kváskový pšenično-žitný chléb

Potřebné ingredience
500 g žitného kvásku, 550 g hladké pšeničné mouky (nejlépe chlebové), 100 ml podmáslí, 100 ml vody, 15 g soli, lžička kmínu
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracovat hladké těsto - dělám v pekárně na program "Těsto".
Po vykynutí těsto na vále probouchat, vytvarovat, přendat do dobře vysypané ošatky (hladkou moukou smíchanou s kukuřičným škrobem) a nechat v teple vykynout (vložit do mikrotenového sáčku, nebo přetáhnout potravinovou folií).
Po vykynutí těsto opatrně přendat na plech a ihned dát péct do rozehřáté trouby (začínám na 200°C, po cca 15 min. stáhnu na 175°C).

Ze všech surovin vypracovat hladké těsto - v pekárně program "Těsto"

Po vykynutí těsto na vále probouchat, vytvarovat, přendat do dobře vysypané ošatky (hladkou moukou, smíchanou s kukuřičným škrobem) a nechat vykynout.

Po vykynutí těsto opatrně přendat na plech a ihned dát péct do rozehřáté trouby (začínám na 200°C, po cca 15 min. stáhnu na 175°C).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











